Sappige Stoofperen met Appelazijn

Sappige Stoofperen met Appelazijn

Deze stoofperen met appelazijn en kaneel zijn de ideale herfsttraktatie. Ze zijn zacht, smaakvol en perfect voor bij een warme maaltijd of als tussendoortje.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 5 cl appelazijn
  • 1 kaneelstokje
  • Bosbessensap optioneel
  • Diksap optioneel
  • Water
  • Agavesiroop optioneel

Instructies

  • Schil de stoofperen en snijd ze in stukken.
  • Zet de peren in een pan met ruim water.
  • Voeg kaneel, diksap, bosbessensap, en eventueel agavesiroop toe.
  • Voeg een beetje geraspte citroenschil of een scheutje appelazijn toe voor een frisse smaak.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 2 uur zachtjes koken.
  • Controleer de peren op gaarheid en serveer warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een glas lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling, voor een mooie balans met de zoete peren.
 

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 35 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Nagerecht - Dessert
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch