Schouderkarbonades in Mediterrane Tomatensaus

Malse schouderkarbonades gestoofd in tomatensaus met ui, wortel, bleekselderij, Provençaalse kruiden en rode wijn, geserveerd in een rustiek bord op een houten tafel.

Schouderkarbonades in Mediterrane Tomatensaus

Malse schouderkarbonades gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met mediterrane groenten en Provençaalse kruiden.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 22 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje stukjes gepelde tomaat 400 gram
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 dl rode wijn
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de ui, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze klein.
  • Wrijf de schouderkarbonades in met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin.
  • Voeg de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  • Pers de knoflook boven de pan uit.
  • Voeg de Provençaalse kruiden, de stukjes gepelde tomaat met het vocht en de rode wijn toe.
  • Zet het deksel schuin op de pan en stoof de karbonades in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gesmoorde venkel, aardappelpuree of polenta.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn uit de Rhône of een Italiaanse Sangiovese.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk / Fusion / Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden