Schouderkarbonades in Mediterrane Tomatensaus
Malse schouderkarbonades gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met mediterrane groenten en Provençaalse kruiden.
Ingrediënten
Instructies
- Maak de ui, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze klein.
- Wrijf de schouderkarbonades in met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin.
- Voeg de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
- Pers de knoflook boven de pan uit.
- Voeg de Provençaalse kruiden, de stukjes gepelde tomaat met het vocht en de rode wijn toe.
- Zet het deksel schuin op de pan en stoof de karbonades in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gesmoorde venkel, aardappelpuree of polenta.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn uit de Rhône of een Italiaanse Sangiovese.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g