Schuimtaartjes met citroenroom

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 125 g witte basterdsuiker
  • ½ theelepel kleurloze azijn
  • ½ theelepel maïzena
  • 1 citroen
  • 1 dl zoete witte dessertwijn
  • 125 ml slagroom

Instructies

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Op bakpapier 8 cirkels van ca. 8 cm doorsnede tekenen.
  • In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
  • Van suiker 1 eetlepel bewaren, rest van suiker lepel voor lepel door eiwit kloppen. Azijn erover sprenkelen en erdoor spatelen.
  • Maïzena boven eiwitschuim zeven en erdoor spatelen.
  • Eiwitschuim binnen rondjes op bakpapier scheppen en gladstrijken.
  • Eiwitschuim in midden van oven ca. 1 uur bakken.
  • In uitgeschakelde oven laten afkoelen.
  • Bakpapier voorzichtig van schuimpjes aftrekken.
  • Schuimpjes in plastic zak in trommel tot gebruik bewaren.

Bereiden:

  • Citroen goed schoonboenen.
  • Van citroen (met citroentrekker) reepjes van schil raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • In pannetje wijn, citroensap en - rasp met rest van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 3 minuten laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en tot gebruik laten afkoelen.
  • In kom slagroom stijfkloppen.
  • 2 Eetlepels wijn-citroensaus erdoor scheppen.
  • Slagroommengsel tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Op vier borden elk 1 schuimrondje leggen.
  • Slagroommengsel erover verdelen, afdekken met andere schuimpjes.
  • Wijn-citroensaus erover en omheen sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch