Siam mie met gamba's

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g groenten zelf samen stellen
  • 6 grote gamba's
  • Thaise curry groen, geel of rood
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 g woknoodles
  • 1 eetlepel sla olie
  • Snufje peterselie fijngehakte
  • ¼ limoen
  • 1 eetlepel bouillon

Instructies

  • Begin met de gamba's in de olie te wokken, totdat ze mooi roze zijn en goed gaar.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en wok ook deze op een hoog vuur goed gaar.
  • Doe ondertussen de woknoedels in kokend water.
  • Als de groenten ook gaar zijn, voeg daar dan de Thaise curry aan toe, onmiddellijk gevolgd door de bouillon.
  • Daarna de kokosmelk toevoegen en het vuur op half hoog zetten.
  • Als laatste voeg je de gare woknoedels toe en wok deze nog even mee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het geheel met een snufje peterselie en een limoentje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand