Sinaasappelpudding van E. Ferreira Da Fonseca

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 7 lepels gesmolten suiker
  • 3 sinaasappelen het sap er van
  • 2 citroenen de geraspte schil er van
  • iets boter
  • iets bloem

Instructies

  • Men klopt de eieren, de suiker en de geraspte citroenschil samen.
  • Als alles goed vermengd is doet men er het sap van de 3 sinaasappelen
  • Beboter een vorm en bestuif deze met bloem, doe het mengsel bij. erin en zet au bain Marie in de oven.
  • Controleer of dit gaar is, door er een klein [schoon] houten stokje in te steken.
  • De pudding moet pas de volgende dag omgestulpt worden als hij goed koud is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Desgewenst kunt U er een zoete of sinaasappelsaus bij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Portugal