Sinaasappelpudding van E. Ferreira Da Fonseca
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 7 eieren
- 7 lepels gesmolten suiker
- 3 sinaasappelen het sap er van
- 2 citroenen de geraspte schil er van
- iets boter
- iets bloem
Instructies
- Men klopt de eieren, de suiker en de geraspte citroenschil samen.
- Als alles goed vermengd is doet men er het sap van de 3 sinaasappelen
- Beboter een vorm en bestuif deze met bloem, doe het mengsel bij. erin en zet au bain Marie in de oven.
- Controleer of dit gaar is, door er een klein [schoon] houten stokje in te steken.
- De pudding moet pas de volgende dag omgestulpt worden als hij goed koud is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Desgewenst kunt U er een zoete of sinaasappelsaus bij geven.