Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 Sint-Jakobsschelpen diepvries
- 40 gram boter in kleine blokjes
- 100 gram prei in dunne schijfjes
- 50 gram venkelknol in dunne reepjes
- Kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- 3 eetlepels Noilly Prat droge witte vermouth
- 6 plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm
- 1 ei losgeklopt
- 1 kg grof zeezout voor presentatie
Instructies
Voorbereiden:
- Verwijder het harde parelmoergedeelte van de Sint-Jakobsschelpen.
- Halveer het witte deel van de schelpen.
- Bak in 10 gram boter de prei en venkel gedurende ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Schep in elke schelp een bedje van het prei-venkelmengsel en leg hierop de gehalveerde Sint-Jakobsschelpen met het oranje deel (kuit).
- Bestrooi met zout, peper en een vleugje kerriepoeder.
- Verdeel de Noilly Prat en de rest van de boter over de schelpen.
- Rol de ontdooide bladerdeegplakjes dun uit en vouw ze over de gevulde schelpen (plak vast met eidooier).
- Snijd uit het overgebleven deeg 6 schelpvormpjes en plak ze met water op de schelpen.
- Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Bak de schelpen ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Strooi een bedje van grof zeezout op elk bord.
- Plaats de hete Sint-Jakobsschelpen op het zeezoutbed.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer de vulling door de schelpen met reepjes andere vis of garnalen te vullen.