Sjaslik

Sjaslik

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • BBQ

Ingrediënten

  • 1 kg mager lamsvlees
  • 5 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ L witte azijn
  • peper en zout

Instructies

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm. Snij 3 uien in ringen.
  • Maak een marinade door de witte azijn, uiringen en laurierblaadjes te mengen.
  • Breng deze rijkelijk op smaak met peper en zout.
  • Doe het vlees in een grote kom en meng er de marinade goed door.
  • Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast en schep alles af en toe eens om.
  • Snij de 2 overgebleven uien in partjes en rijg ze met de vleesblokjes afwisselend aan satéstokjes.
  • Bak de sjasliks op de grill of de BBQ langs alle kanten mooi bruin terwijl u ze regelmatig bestrijkt met de azijnmarinade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een frisse salade en tzatziki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------