Sjaslik
Equipment
- BBQ
Ingrediënten
- 1 kg mager lamsvlees
- 5 uien
- 2 laurierblaadjes
- ½ L witte azijn
- peper en zout
Instructies
- Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm. Snij 3 uien in ringen.
- Maak een marinade door de witte azijn, uiringen en laurierblaadjes te mengen.
- Breng deze rijkelijk op smaak met peper en zout.
- Doe het vlees in een grote kom en meng er de marinade goed door.
- Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast en schep alles af en toe eens om.
- Snij de 2 overgebleven uien in partjes en rijg ze met de vleesblokjes afwisselend aan satéstokjes.
- Bak de sjasliks op de grill of de BBQ langs alle kanten mooi bruin terwijl u ze regelmatig bestrijkt met de azijnmarinade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse salade en tzatziki.