Smaakvol Last-Minute Menu met Carpaccio

Carpaccio met dunne plakjes rundvlees, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola, besprenkeld met truffeldressing en balsamicoglazuur, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Smaakvol Last-Minute Menu met Carpaccio

Een snel en elegant menu met carpaccio van ossehaas, zalm, Weens konijn, cranberrycompote en een appel-amandeldessert. Perfect voor een last-minute diner!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 100 g rucola of waterkers
  • 125 g Parmezaanse kaas
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 250 g ossehaas
  • Cranberrycompote
  • Weens konijn
  • Zalm
  • Appel-amandeldessert

Instructies

  • Meng de knoflook met de olijfolie.
  • Leg de ossehaas een paar minuten in de diepvries om deze makkelijker te snijden.
  • Snijd de ossehaas in zeer dunne plakjes en leg deze eventueel tussen plasticfolie.
  • Plet de plakjes voorzichtig met een deegroller om ze nog dunner te maken.
  • Bestrijk de borden met de knoflookolie en schik de ossehaasplakjes erop.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudgeel zijn.
  • Leg de rucola in het midden van de carpaccio.
  • Garneer met pijnboompitten en kappertjes.
  • Schaaf aan tafel de Parmezaanse kaas over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer dit gerecht met een stuk knapperig brood en een lichte dressing met citroen en olijfolie.
Wijnadvies:
Een frisse Pinot Noir of een lichte Merlot past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Rundvlees / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden