Smeuïg Bananenbrood met Walnoten
Ingrediënten
- 100 g margarine
- 200 g suiker
- 2 eieren losgeklopt
- 1 theelepel citroensap
- 3 middelgrote bananen rijp maar niet bruin
- 100 g bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 60 g gehakte walnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bestrijk het bakblik met olie.
- Roer de margarine en suiker romig en klop er vervolgens de losgeklopte eieren door.
- Pureer de bananen, roer hier het citroensap door en voeg dit toe aan het roommengsel.
- Roer de bloem erdoor, voeg het bakpoeder en zout toe, en meng tot slot de gehakte walnoten erdoor.
- Doe het deeg in het bakblik en bak het bananenbrood gedurende 1 uur en 15 minuten.
- Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
- Serveer het bananenbrood met of zonder boter.
- Geniet van dit smeuïge bananenbrood tijdens lunch of brunch!