Smeuïg Bananenbrood met Walnoten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g margarine
  • 200 g suiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 middelgrote bananen rijp maar niet bruin
  • 100 g bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 60 g gehakte walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bestrijk het bakblik met olie.
  • Roer de margarine en suiker romig en klop er vervolgens de losgeklopte eieren door.
  • Pureer de bananen, roer hier het citroensap door en voeg dit toe aan het roommengsel.
  • Roer de bloem erdoor, voeg het bakpoeder en zout toe, en meng tot slot de gehakte walnoten erdoor.
  • Doe het deeg in het bakblik en bak het bananenbrood gedurende 1 uur en 15 minuten.
  • Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
  • Serveer het bananenbrood met of zonder boter.
  • Geniet van dit smeuïge bananenbrood tijdens lunch of brunch!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit zoete bananenbrood past goed een kopje thee of een kopje koffie als drankkeuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Dessert / Lunch / Snack
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch