Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 to maten
- 3 bosuitjes
- 400 gram hamlappen
- eetlepels olie
- 3,5 eetlepels Balinese Kruidenpasta klik voor het recept
- 4 eetlepels ketjap manis
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
- Bosuitjes in ringen van 2 cm snijden.
- Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden.
- In wok olie verhitten en kruidenpasta (boemboe) al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken.
- Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
- Bosui, tomaten, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees nog ca. 10 minuten zachtjes doorsudderen.
- Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met o.a. Djoekoet Oerap of sperziebonen en een Indische komkommersalade en uiteraard witte