Smoor Babi van Lidy Poll-Weber

Smoor Babi

Smoor Babi van Lidy Poll-Weber

Balinees gesmoord varkensvlees
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 to maten
  • 3 bosuitjes
  • 400 gram hamlappen
  • eetlepels olie
  • 3,5 eetlepels Balinese Kruidenpasta klik voor het recept
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Bosuitjes in ringen van 2 cm snijden.
  • Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden.
  • In wok olie verhitten en kruidenpasta (boemboe) al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken.
  • Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
  • Bosui, tomaten, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees nog ca. 10 minuten zachtjes doorsudderen.
  • Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met o.a. Djoekoet Oerap of sperziebonen en een Indische komkommersalade en uiteraard witte
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië