Sole à la Joinville
(zeetong Joinville)
Equipment
- klein pannetje
Ingrediënten
- 8 tongfilets
- 2 dl slagroom
- 1 borrelglaasje cognac
- 1 dl droge witte wijn
- zout
- peper
- 3 dl visfumet
- 2 sjalotjes
- 125 g boter
- 100 g garnalen
- 50 g garnalenboter
Instructies
- Zet de oven op 200ºC.
- Hak de sjalotjes fijn.
- Beboter ruim een ovenvaste schaal.
- Bestrooi met zout en peper en strooi de sjalotjes erin.
- Leg hierop de tongfilets en bestrooi ze met zout en peper.
- Besprenkel met de wijn en visfumet en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Breng op het vuur aan de kook en schuif de schaal 10 minuten in de oven.
- Doe de garnalen in een klein pannetje met de cocgnac en verwarm dit. zachtjes.
- Als de tongen klaar zijn, leg ze dan, na te zijn uitgelekt, op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
- Zeef het kookvocht en kook het in tot 1/10 deel.
- Geef er dan de slagroom bij en kook weer in.
- Klop er, van het vuur af, de garnalenboter door.
- Geef de verwarmde garnalen over de filets en schenk er de saus over.