Sop Selam Krokot – Indonesische Posteleinsoep

Sop Selam Krokot - Indonesische Posteleinsoep

Sop Selam Krokot - Indonesische Posteleinsoep

Sop Selam Krokot is een traditionele Indonesische soep met rundvlees en postelein, verrijkt met gember, kruidnagel en een vleugje citroensap. Dit hartige gerecht is perfect voor koude dagen en biedt een verwarmende, aromatische ervaring.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 dl runderbouillon
  • 200 g rundvlees
  • 200 g postelein of winterpostelein
  • 4 cm gemberwortel geraspt
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 eetlepel gehakte selderie
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Stoof het rundvlees in de runderbouillon samen met de geraspte gember en kruidnagels tot het vlees gaar is.
  • Haal het vlees uit de bouillon, snijd het in stukjes en voeg het terug in de bouillon.
  • Voeg de fijngesneden prei, postelein, ketjap asin en gehakte ui toe aan de soep.
  • Laat de soep zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Serveer de soep warm, gegarneerd met gehakte selderie en een scheutje citroensap voor extra frisheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Variatietip:

in plaats van gewone- kunt u ook winterpostelein nemen

Wijnadvies:

Deze soep combineert goed met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Riesling, die de frisse smaken van de gember en citroensap accentueert.

Voedingswaarden

Calories: 20 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 9 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij