Spaanse Gefrituurde Uienringen met Ansjovis

Spaanse Gefrituurde Uienringen met Ansjovis

Knapperige Spaanse gefrituurde uienringen met een verrassende twist van ansjovis. Perfect als tapas of voorgerecht, geserveerd met verse bieslook voor een extra smaakboost!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote rode uien
  • 1 ei gesplitst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl bier
  • 65 g bloem
  • 5 ansjovisfilets in kleine stukjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Frituurvet
  • Enkele takjes bieslook fijngeknipt

Instructies

  • Pel de rode uien en snijd ze in ringen van ongeveer ½ cm dik.
  • Haal de ringen voorzichtig uit elkaar en gebruik de grote ringen.
  • Splits het ei, houd het eiwit apart in een schone kom.
  • Meng de eidooier met de olijfolie en voeg het bier en de bloem toe.
  • Mix op een lage stand tot een glad beslag.
  • Klop het eiwit stijf in een schone, vetvrije kom en spatel het voorzichtig door het bierbeslag.
  • Voeg de gesneden ansjovisfilets toe aan het beslag en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C.
  • Haal de uiringen door het bierbeslag en frituur ze in porties goudbruin in ongeveer 4 minuten.
  • Laat de gefrituurde uienringen uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi met fijngeknipte bieslook en serveer de uienringen warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze knapperige uienringen met ansjovis passen goed bij een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte, frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Herfst / Winter