Spaanse Gehaktflapjes
Hartige Spaanse gehaktflapjes gevuld met pittig gekruid gehakt en gebakken in de oven. Perfect als tapa's of borrelhapjes.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak het 500 gram gehakt rul in een koekenpan.
- Maak intussen de 1 kleine ui, de 2 tenen knoflook en de 1 paprika schoon en hak ze heel fijn.
- Schep de ui, de knoflook en de paprika door het gehakt en bak het geheel nog 2 minuten.
- Bak 1 eetlepel chilipoeder en 2 theelepels oregano 1 minuut mee, roer er 2 eetlepels tomatenpuree en 1 dl vleesbouillon door en laat het gehakt op laag vuur ± 10 minuten sudderen tot al het vocht is verdampt.
- Rol het gekoelde pizzadeeg uit en steek er met een schoteltje 8 rondjes uit.
- Schep het gehakt op de plakjes deeg, klap ze dubbel en druk de randen met een schulprandje dicht.
- Leg de flapjes op een bakplaat en bestrijk ze met ½ dl koffiemelk.
- Bak de flapjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de flapjes voor het serveren wat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer warm als tapa's of borrelhapje.
- Lekker met een aioli of tomatensalsa.
- Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja of een Tempranillo, past goed bij de pittige smaak.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g