Spaghetti met Olijven, Courgette en Feta

paghetti met Olijven, Courgette en Feta

Spaghetti met Olijven, Courgette en Feta

Een lichte en smaakvolle spaghetti met knapperige courgette, knoflookolijven en romige feta. Dit Mediterrane gerecht is perfect voor een snelle en gezonde maaltijd vol frisse smaken.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 400 g spaghetti vlugkokend
  • 75 g olijven met knoflook grof gehakt
  • 200 g Apetina feta naturel in kleine blokjes
  • 2 courgettes grof geraspt
  • 3 teentjes knoflook
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Was de courgettes en rasp ze grof.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de geraspte courgette al omscheppend gedurende ongeveer 7 minuten tot ze zacht begint te worden.
  • Pers na 5 minuten de knoflook uit boven de courgette en roer goed door.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met courgette.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de gehakte olijven en blokjes feta toe aan de spaghetti en schep voorzichtig om.
  • Breng eventueel nog op smaak met extra peper en zout en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze frisse en lichte spaghetti gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Rosé, die de zomerse smaken van de courgette en feta aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch