Spitskoolstamppot met Knapperige Spekjes

Spitskoolstamppot met Knapperige Spekjes

Heerlijke spitskoolstamppot met knapperige spekjes, een echte Hollandse klassieker.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • 1 spitskool in repen
  • 1 ui gesnipperd
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1-1 ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in water met zout.
  • Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan.
  • Fruit de gesnipperde ui 3 minuten.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze 3 minuten op hoog vuur.
  • Schep de spitskool en kerriepoeder erdoor en bak 3 minuten mee.
  • Voeg een beetje water en zout toe en kook de spitskool 7 minuten beetgaar.
  • Stamp de aardappelen fijn.
  • Schep de spitskool met spekjes door de aardappelen.
  • Voeg zoveel melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een gehaktbal en jus met uitjes.
Wijnadvies:
Andes Peaks Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij