Spitskoolstamppot met Knapperige Spekjes
Heerlijke spitskoolstamppot met knapperige spekjes, een echte Hollandse klassieker.
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in water met zout.
- Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan.
- Fruit de gesnipperde ui 3 minuten.
- Voeg de spekreepjes toe en bak ze 3 minuten op hoog vuur.
- Schep de spitskool en kerriepoeder erdoor en bak 3 minuten mee.
- Voeg een beetje water en zout toe en kook de spitskool 7 minuten beetgaar.
- Stamp de aardappelen fijn.
- Schep de spitskool met spekjes door de aardappelen.
- Voeg zoveel melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een gehaktbal en jus met uitjes.
Wijnadvies:
Andes Peaks Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g