Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote kookpan
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 1 kipfilet gekookt en met een vork uit elkaar gehaald (voor vegetarische optie: courgette in blokjes en schijfjes wortel)
- 2 eieren geklopt
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan.
- Voeg de bosuitjes toe aan de warme bouillon en laat ze even garen.
- Voeg de gekookte en uit elkaar gehaalde kipfilet toe aan de bouillon.
- Voor de vegetarische optie, voeg de courgetteblokjes en wortelschijfjes toe.
- Blijf goed roeren en giet de geklopte eieren langzaam bij de soep, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de soep en blijf roeren totdat de kaas is gesmolten.
- Serveer de soep in kommen en strooi een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over elke portie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Soave past uitstekend bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g