Stracciatellasoep uit Italië

Stracciatellasoep uit Italië

Stracciatellasoep uit Italië

Een makkelijk te bereiden soep die voor iedereen verrassend is.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 1 kipfilet gekookt en met een vork uit elkaar gehaald (voor vegetarische optie: courgette in blokjes en schijfjes wortel)
  • 2 eieren geklopt
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook in een grote kookpan.
  • Voeg de bosuitjes toe aan de warme bouillon en laat ze even garen.
  • Voeg de gekookte en uit elkaar gehaalde kipfilet toe aan de bouillon.
  • Voor de vegetarische optie, voeg de courgetteblokjes en wortelschijfjes toe.
  • Blijf goed roeren en giet de geklopte eieren langzaam bij de soep, terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de soep en blijf roeren totdat de kaas is gesmolten.
  • Serveer de soep in kommen en strooi een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas over elke portie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Soave past uitstekend bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch