Surimi samosa's met chilisaus
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 1 bosuitje in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en
- chilipeper
- ½ bakje surimiflakes a 125 g, in stukjes
- ½ vellen verse koriander a 15 g, fijngeknipt
- citroensap
- ½ pak fillobladerdeeg diepvries, a 225 g,
- ontdooid
- 3 dl arachideolie
- 1 flesje chilisaus
Instructies
- In kom eieren loskloppen met vissaus, bosui en 1 eetlepel chilipeperolie.
- In pan 1 eetlepel chilipeperolie verhitten.
- Eiermengsel al roerend
- laten stollen tot bijna vloeibaar roerei.
- Van vuur af surimiflakes en koriander erdoor roeren.
- Op smaak brengen met citroensap.
- Plakjes fillodeeg uitspreiden en in breedte halveren.
- Plakjes bestrijken met water.
- Aan de korte kant van elk deegvel ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
- Deeg zigzaggend rond vulling tot driehoekjes dichtvouwen (= samosa's).
- In wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt.
- Samosa's met ca. 5 stuks tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
- Laten uitlekken op dikke laag keukenpapier.
- Direct serveren.
- Chilisaus erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opnieuw invriezen:
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.
Fillodeeg kan, ook als het helemaal ontdooid is, gewoon weer ingevroren worden en daarna hergebruikt.