Surinaamse Moksi Alesi met Zoutvlees en Garnalen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g Surinaams zoutvlees of vis- of kipfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 paksoi in dunne repen
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 200 g basmatirijst
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 1 blikje kidneybonen 200 g, uitgelekt
  • 250 g tijgergarnalen

Instructies

  • Snijd het zoutvlees in kleine blokjes.
  • Leg het in een vergiet en spoel het 1 minuut goed af onder koud water.
  • Breng het zoutvlees in een pan met een laag water zachtjes aan de kook en laat het in 20 minuten gaarkoken.
  • Laat het vervolgens uitlekken en dep het droog.
  • Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie en fruit de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg het zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma toe en bak dit alles 1 minuut zachtjes mee.
  • Roer de tomatenpuree en rijst erdoor, schenk de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het mengsel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  • Laat het vervolgens afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de rijst met zoutvlees opnieuw op een vlamverdeler.
  • Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
  • Schep de garnalen, paksoi en kidneybonen door het rijstmengsel en verwarm het geheel tot de garnalen gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van dit gerech

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 36 g | Vet: 16 g | Zout: 3.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Vlees
Land van herkomst Suriname
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij