Tagliatelle met aardbeiensaus
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 125 g tagliatelle
- 1 eetlepel suiker
- 5 eetlepels sinaasappellikeur
- 500 g aardbeien
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 200 ml crème fraîche
- 2 takjes munt
Instructies
Voorbereiden:
- Tagliatelle met suiker beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
- In vergiet tagliatelle afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
- Tagliatelle in schaal doen en 4 eetlepels likeur erdoor roeren.
- Laten afkoelen, af en toe omscheppen.
- Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vieren snijden.
- In keukenmachine helft van aardbeien met basterdsuiker pureren.
- Aardbeienpuree boven kom door zeef wrijven.
- Crème fraîche en rest van likeur erdoor roeren.
Bereiden:
- Aardbeiensaus door tagliatelle scheppen.
- Over vier borden verdelen.
- Garneren met munt en rest van aardbeien.