Tagliatelle met aardbeiensaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g tagliatelle
  • 1 eetlepel suiker
  • 5 eetlepels sinaasappellikeur
  • 500 g aardbeien
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 takjes munt

Instructies

Voorbereiden:

  • Tagliatelle met suiker beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet tagliatelle afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Tagliatelle in schaal doen en 4 eetlepels likeur erdoor roeren.
  • Laten afkoelen, af en toe omscheppen.
  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vieren snijden.
  • In keukenmachine helft van aardbeien met basterdsuiker pureren.
  • Aardbeienpuree boven kom door zeef wrijven.
  • Crème fraîche en rest van likeur erdoor roeren.

Bereiden:

  • Aardbeiensaus door tagliatelle scheppen.
  • Over vier borden verdelen.
  • Garneren met munt en rest van aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Pasta
Extra aanwijzing Snel te maken