Tamarinde Mulligatawnysoep
Peperwater currysoep / Mulligatawnysoep was vòòr de Britten onbekend in India: het is gewoon bedacht om Britse legerofficieren die om soep bij het diner vroegen,tevreden te stellen.
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde tamarinde
- 1,2 liter runderbouillon kan worden vervangen door groentebouillon voor een veganistische optie
- 50 gram ghee kan worden vervangen door plantaardige olie voor een veganistische optie
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 theelepel gemalen gember
- 2 theelepels versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels gemalen koriander
- ½ theelepel gemalen fenegriek
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel zout
Instructies
- Doe de tamarinde in een pan en voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat.
- Breng het geheel aan de kook.
- Neem de pan van het vuur, dek hem af en laat de tamarinde 4 uur weken.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 4-5 minuten zachtjes aan.
- Voeg vervolgens de specerijen en het zout toe en roerbak ze 3 minuten.
- Roer de rest van de bouillon erdoor.
- Zeef de tamarinde-bouillon door een draadzeef in een schone kom; wrijf de moes en pitten tegen het gaas en gooi de pitten weg.
- Voeg de tamarinde-bouillon toe aan de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes trekken.
- Proef de soep en breng desgewenst verder op smaak.
- Serveer de Tamarinde Mulligatawnysoep warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de complexe smaken van deze Tamarinde Mulligatawnysoep. Als je liever geen alcohol drinkt, kun je een glas verse kokoswater serveren voor een verfrissende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g