Tartelettes met Griet en Jonge Prei
Equipment
- 6 ronde vormpjes (doorsnede 10 cm), ingevet;
- ovenschaal, beboterd;
- steunvulling
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 350-400 g gefileerde griet in 12 stukken gesneden
- ½ dl droge witte wijn
- 1 dl visbouillon
- 1 ¾ dl slagroom
- 350 g prei in dunne ringen
- 15 g boter
- Zout en versgemalen witte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg iets uit en bekleden hiermee de ingevette vormpjes.
- Bak ze blind in de oven gedurende 10 minuten.
- Verwijder de vulling en bak de tartelettes nog 5-10 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
- Leg de stukken vis naast elkaar in een beboterde ovenschaal.
- Schenk de witte wijn en visbouillon erover.
- Breng tegen de kook aan op het fornuis.
- Dek af met beboterd aluminiumfolie en zet 1 minuut in de oven.
- Schep de vis uit de schaal en houd het warm.
- Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.
- Voeg de room en de helft van de prei toe.
- Laat het inkoken tot sausdikte.
- Verhit de boter en bak de rest van de prei met zout en peper gedurende 5 minuten zachtjes.
- Verdeel de gebakken prei over de tartelettes en leg de vis erbovenop.
- Verwarm nog 3 minuten in de hete oven.
- Schep een beetje saus over de vis voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze tartelettes met griet en jonge prei als verfijnd voor- of tussengerecht!