Tempura van AllerHande

Oosterse groentebeignets / Allerhande 2002
Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel vloeibare kruidenbouillon knijpflesje
  • 2 eetlepels sherry medium dry
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 cm gemberwortel
  • 4 shii-takes paddestoelen
  • 2 bosuitjes
  • 4 minimaïskolfjes
  • 6 peultjes
  • 2 broccoliroosjes
  • 1 ei uit koelkast
  • 75 g bloem
  • 2 dl olie
  • ½ dl sesamolie

Instructies

  • In steelpan 1 dl water met kruidenbouillon verwarmen.
  • Sherry en sojasaus erdoor roeren.
  • Laten afkoelen en in 2 kommetjes schenken.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • Op 2 borden scheppen.
  • Kommetje met dipsaus ernaast zetten.
  • Shii-takes met keukenpapier schoonvegen.
  • Groenten schoonmaken, heel laten.
  • In lage wijde kom ei met 1 dl ijskoud water loskloppen.
  • Met vork bloem erdoor kloppen, er mogen klontjes zichtbaar blijven.
  • In wok olie en sesamolie verhitten tot er lichte damp af komt.
  • Groenten één voor één door beslag halen en met 3-4 stuks tegelijk in hete olie in ca. 3-4 minuten goudbruin frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Groenten op borden rangschikken en direct serveren met pikante dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch