Tilapia Roerbakschotel met Wokgroenten en Rijst

Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, kleurrijke wokgroenten en rijst, ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 2 schaaltjes tilapiafilet ca. 250 gram elk
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 zak wokgroenten grofgesneden (400 gram)
  • 3 eetlepels worcestershiresaus
  • 4 eetlepels gembersiroop

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de tilapia in reepjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de tilapia toe en bak 3 minuten mee.
  • Schep de tilapia uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de wokgroenten toe aan de overgebleven bakolie en bak 3 minuten mee.
  • Roer de worcestershiresaus en gembersiroop erdoor en laat 2 minuten meewarmen.
  • Schep de tilapia door de groenten.
  • Serveer de roerbakschotel met rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze roerbakschotel gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Sauvignon Blanc, die de smaken van de tilapia en wokgroenten complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Azië / Europa / Fusion