Tomaten bieslookdressing

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 5 eetlepels olie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 12 sprietjes bieslook zakje á 15 g,
  • 1 mespuntje knoflookpoeder

Instructies

  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en boven kommetje pitjes verwijderen.
  • Vruchtvlees kleinsnijden.
  • Tomatenpitjes en vocht door zeef wrijven.
  • In kommetje olie, azijn en tomatenvocht tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder.
  • Boven kopje bieslook fijnknippen.
  • In pannetje dressing zachtjes verwarmen, niet laten koken.
  • Bieslook en tomatenblokjes erdoor roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dressings
Extra aanwijzing Snel te maken