Tomatensoep à la Velouté

Een kom fluweelzachte tomatensoep (Velouté de tomates), rijk rood van kleur, gegarneerd met een swirl van room en fijngesneden verse basilicum. Geserveerd in een elegante kom in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Tomatensoep à la Velouté

Een rijke en smaakvolle tomatensoep, perfect als voorgerecht voor elke gelegenheid.
Porties: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gr boter
  • 750 gr tomaten in stukjes
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel suiker
  • ¾ liter groentebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom
  • Zout peper
  • 3 eetlepels basilicum fijngesneden

Instructies

  • Verhit de boter in een pan.
  • Voeg de tomaten, sjalot, knoflook en suiker toe en bak dit 30 minuten op laag vuur.
  • Pureer het mengsel in een keukenmachine en zeef boven de pan.
  • Voeg de warme bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  • Roer de room, zout en peper door de soep en verwarm het geheel goed door.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze tomatensoep.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst