Tongrolletjes met Zalmmousse en Hollandaisesaus
Delicate tongrolletjes gevuld met romige zalmmousse en omhuld met een rijke Hollandaisesaus. Een verfijnd gerecht dat indruk maakt!
Equipment
- plasticfolie
- Diepvriesmengkom
- Staafmixer of keukenmachine
- klopper
- Kom voor au bain-marie
Ingrediënten
Voor de zalmmousse:
- 100 g zalmfilet
- 1 ei
- 1,5 dl slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Voor de tongrolletjes:
- 8 tongfilets
- 1 dl visbouillon van tablet
- 1 dl witte wijn
- 1 sjalotje fijngehakt
Voor de Hollandaisesaus:
Extra:
- Broccoli- en wortelpuree voor serveren
- Bieslook voor garnering
- Schijfjes limoen voor garnering
Instructies
- Zet een diepvriesmengkom in de koelkast.
- Pureer de zalmfilet en klop het ei erdoor tot een glad mengsel.
- Doe dit in de koude mengkom.
- Klop de slagroom met zout en peper door het mengsel en zet in de koelkast.
- Leg de tongfilets tussen plasticfolie en sla ze voorzichtig platter met een nat pannenkoekmes.
- Strijk de zalmmousse over de tongfilets uit, rol ze losjes op en zet ze vast met cocktailprikkers.
- Dek af en zet in de koelkast.
Bereiding:
- Breng de visbouillon samen met de witte wijn en het sjalotje aan de kook.
- Zet het vuur laag, zet de tongrolletjes rechtop in de bouillon en dek af met aluminiumfolie.
- Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.
Voor de Hollandaisesaus:
- Smelt de boter en schep de melkbestanddelen eraf om geklaarde boter te maken.
- Houd de boter au bain-marie vloeibaar.
- Klop de eidooiers au bain-marie dik en luchtig.
- Voeg 1 eetlepel water, citroensap en cayennepeper toe en klop tot een bleke crème.
- Voeg al kloppende de vloeibare boter toe in een dun straaltje tot de saus dik is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
- Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over borden.
- Schep de lauwwarme Hollandaisesaus rondom de rolletjes.
- Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met broccoli- en wortelpuree en garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Pouilly-Fumé past perfect bij de verfijnde smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 28 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g