Tonijnroomsaus met pasta

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle verde
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 blikje tonijn naturel netto ca. 200 g,
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ dl witte wijn
  • 2 eetlepels dille diepvries, Iglo,
  • liter slagroom
  • 1 eetlepel allesbinder
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In hapjespan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Courgette toevoegen en al
  • omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
  • Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Saus
Extra aanwijzing Snel te maken