Traditionele Boerensoep met Verse Groenten

Traditionele Boerensoep met Verse Groenten

Warm op met deze traditionele boerensoep vol verse groenten, perfect voor koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 preien
  • 6 wortelen
  • ¼ witte kool
  • 1 kleine knolselderij
  • 8 radijsjes
  • 4 aardappels
  • 2 liter bouillon
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 g peterselie gehakt
  • Broodstengels of geroosterd brood
  • Boter
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Maak de uien, prei en wortelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Was de witte kool en snijd deze in stukken.
  • Schil de knolselderij, was hem en snijd in stukken.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en was ze.
  • Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de gesneden groenten, kruiden en suiker toe aan de kokende bouillon.
  • Laat de soep sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Verwijder dan het kruidentuiltje.
  • Voeg vlak voor het serveren de gehakte peterselie toe aan de soep.
  • Serveer de soep met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een beetje nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch