Traditionele Glühwein met Cognac en Honing
Geniet van deze klassieke Glühwein, verrijkt met cognac, honing en winterse kruiden. Perfect voor koude winteravonden en feestelijke gelegenheden!
Equipment
- fijne zeef
- Glazen of kopjes
Ingrediënten
- 1 citroen onbehandeld
- 1 sinaasappel onbehandeld
- 1 fles 75 cl rode wijn (bijv. een goedkope Côtes du Rhône)
- 250 ml water
- 75 g suiker
- 2 kaneelstokjes
- 10 kruidnagels
- 1 klein glaasje Cognac of Brandy naar smaak
- Honing bij voorkeur acaciahoning met vanille
Instructies
- Snijd de citroen en sinaasappel in dunne schijfjes.
- Doe de schijfjes fruit in een diepe pan.
- Voeg de rode wijn, water, suiker, kaneelstokjes en kruidnagels toe.
- Verwarm het mengsel zachtjes tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 10 minuten trekken.
- Voeg de cognac of brandy toe en laat nog 5 minuten trekken.
- Zeef de Glühwein door een fijne zeef om de kruiden en fruitresten te verwijderen.
- Serveer de Glühwein warm in glazen of kopjes en voeg naar wens een theelepel honing toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de Glühwein warm in stevige glazen of mokken, eventueel gegarneerd met een kaneelstokje of een schijfje sinaasappel. Perfect bij een bordje kerstkoekjes of peperkoek.
Wijnadvies:
Gebruik een stevige, volle rode wijn zoals een Côtes du Rhône of Merlot als basis voor deze Glühwein.
Voedingswaarden
Serving: 200 ml | Calories: 210 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 0.5 g | Sugar: 20 g