1fles75 cl rode wijn (bijv. een goedkope Côtes du Rhône)
250mlwater
75gsuiker
2kaneelstokjes
10kruidnagels
1kleinglaasje Cognac of Brandynaar smaak
Honingbij voorkeur acaciahoning met vanille
Instructies
Snijd de citroen en sinaasappel in dunne schijfjes.
Doe de schijfjes fruit in een diepe pan.
Voeg de rode wijn, water, suiker, kaneelstokjes en kruidnagels toe.
Verwarm het mengsel zachtjes tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 10 minuten trekken.
Voeg de cognac of brandy toe en laat nog 5 minuten trekken.
Zeef de Glühwein door een fijne zeef om de kruiden en fruitresten te verwijderen.
Serveer de Glühwein warm in glazen of kopjes en voeg naar wens een theelepel honing toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Glühwein warm in stevige glazen of mokken, eventueel gegarneerd met een kaneelstokje of een schijfje sinaasappel. Perfect bij een bordje kerstkoekjes of peperkoek.Wijnadvies:Gebruik een stevige, volle rode wijn zoals een Côtes du Rhône of Merlot als basis voor deze Glühwein.