Traditionele Ratatouille met Kaas en Paneermeel

Een kleurrijke en rustieke foto van ratatouille, geserveerd in een klassieke keramische ovenschaal. Het gerecht bevat een mix van gebakken courgette, aubergine, rode paprika en tomaten, bedekt met gesmolten kaas en een goudbruine korst van paneermeel. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Omringende details zoals verse groenten, een schaaltje geraspte kaas en een houten lepel versterken de warme en uitnodigende sfeer.

Traditionele Ratatouille met Kaas en Paneermeel

Een klassieke Franse ratatouille met courgette, aubergine en tomaat, gegratineerd met kaas en paneermeel.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 courgettes in blokjes
  • 2 aubergines in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 4 tomaten in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
  • Voeg de courgette, aubergines en paprika toe en bak deze 5 minuten mee tot ze licht zacht zijn.
  • Voeg de tomaten toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het groentemengsel in een ovenschaal.
  • Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de groenten en bestrooi met paneermeel.
  • Bak de ratatouille in de oven gedurende 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
  • Serveer warm als hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een droge rosé uit de Provence of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch