Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst
Een unieke en verrassende combinatie van zuurkool, macaroni en vlees, afgemaakt met een vleugje ketchup. Comfort food met een twist!
Ingrediënten
- 1 pak zuurkool uitgelekt
- 250 gram macaroni
- 2 speklapjes aangebraden en in stukjes gesneden
- 3 ons ongeveer 300 gram verse worst
- Ketchup naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de speklapjes aan.
- Snijd de aangebraden speklapjes vervolgens in stukjes.
- Braad de verse worst in dezelfde pan totdat deze gaar is.
- Snijd de worst daarna in plakjes.
- Doe de zuurkool in een pan en voeg de stukjes spek en plakjes worst toe.
- Zet het geheel op middelhoog vuur en laat het doorwarmen.
- Schep de macaroni op borden en verdeel de zuurkool met spek en worst ernaast.
- Garneer het gerecht met tomatenketchup naar smaak.
- Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel, die goed past bij de hartige smaken van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 28 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 8 g