Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst

Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst

Een unieke en verrassende combinatie van zuurkool, macaroni en vlees, afgemaakt met een vleugje ketchup. Comfort food met een twist!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool uitgelekt
  • 250 gram macaroni
  • 2 speklapjes aangebraden en in stukjes gesneden
  • 3 ons ongeveer 300 gram verse worst
  • Ketchup naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de speklapjes aan.
  • Snijd de aangebraden speklapjes vervolgens in stukjes.
  • Braad de verse worst in dezelfde pan totdat deze gaar is.
  • Snijd de worst daarna in plakjes.
  • Doe de zuurkool in een pan en voeg de stukjes spek en plakjes worst toe.
  • Zet het geheel op middelhoog vuur en laat het doorwarmen.
  • Schep de macaroni op borden en verdeel de zuurkool met spek en worst ernaast.
  • Garneer het gerecht met tomatenketchup naar smaak.
  • Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel, die goed past bij de hartige smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 28 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion / Nederland / Turkije
Extra aanwijzing Winter