Vanille ijs of chocolade ijs
Ingrediënten
- ½ stokje vanille
- 250 ml Alpro soya Drink Nature
- 3 eigeel
- 125 g kristalsuiker fijne
- 125 ml Alpro soya Cuisine
Instructies
- Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
- Breng de Alpro soya Drink Nature met het vanillestokjes in een steelpan aan de kook.
- Laat de vanille op een laag vuur 15 tot 20 minuten zachtjes trekken.
- Roer af en toe.
- Klop intussen de eidooiers met de suiker in circa 5 tot 10minuten tot een romig mengsel.
- Verwijder het vanillestokje en roer op een laag vuur het eimengsel door de sojadrink.
- Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken.
- Haal de pan van het vuur, roer de Alpro soya Cuisine erdoor.
- Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en zet het vervolgens in de koelkast.
- Schenk het mengsel in een ijsmachine en laat de machine ongeveer 30 minuten draaien tot het ijs de gewenste stevigheid heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg gesmolten chocolade toe aan het warme mengsel om chocolade-ijs te maken.
Lactosevrij, Koemelkallergie