Varkensfilet met Romige Mosterdsaus
Een klassieke varkensfilet met mosterd saus. Makkelijk en klaar in minder dan een uur. Het perfecte gerecht voor de hele familie.
Ingrediënten
- 600 gram Varkensfilet
- 1 ½ eetlepel Mosterd
- ½ theelepel Tijm
- naar smaak Zout
- 125 gram Boter
- 3 eetlepels Room
- naar smaak Water of bouillon
Instructies
- Allereerst, pak een kommetje en meng 1 eetlepel mosterd met de tijm en een mespuntje zout.
- Dit is je geheime wapen!
- Wrijf de varkensfilet er stevig mee in.
- Tijd om te braden!
- Verhit 100 gram boter in een pan.
- Zorg dat de pan lekker heet is.
- Braad het vlees hierin ongeveer 5 minuten totdat het aan alle kanten een lekker kleurtje heeft gekregen.
- Temper het vuur en laat de varkensfilet rustig verder garen in 30 tot 40 minuten.
- Blijf het vlees regelmatig bedruipen met de boter uit de pan.
- Haal het vlees uit de pan en geef het 10 minuten rust.
- Net als een topsporter na een wedstrijd, heeft dit vlees even tijd nodig om te ontspannen.
- Nu is het tijd voor de saus!
- Roer de room door de overgebleven jus in de pan.
- Blijf roeren op hoog vuur totdat de room verdampt.
- Voeg vervolgens een flinke scheut water (of bouillon) toe en laat het geheel even flink doorkoken.
- Zeef de jus voor het serveren.
- Snijd het vlees in mooie plakken en giet de heerlijke jus erover.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze varkensfilet is heerlijk met gebakken aardappelen of krieltjes en sperziebonen.
Wijnadvies: Een droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay.
Wijnadvies: Een droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
