Varkenshaas met appeltjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes a 300 g
  • zout
  • 1 kleine ui
  • 50 g boter of margarine
  • 1 appel zure
  • 125 ml cider
  • ½ tablet bouillon
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • peper

Instructies

  • Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien.
  • Vuur laag draaien.
  • Intussen appel schillen en in vieren snijden.
  • Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden.
  • Appelplakjes aan pan toevoegen.
  • Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Met deksel schuin op pan 15 minuten stoven.
  • Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden.
  • Warm houden onder aluminiumfolie.
  • Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren.
  • Crème fraîche toevoegen en saus 2 minuten inkoken.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk