Varkenshaas met Zoetzure Chutneysaus

Een rustieke foodfoto van varkenshaas in plakjes geserveerd met een glanzende zoetzure chutneysaus, op een keramisch bord op een houten tafel met kommetjes chutney, kruiden en specerijen eromheen.

Varkenshaas met Zoetzure Chutneysaus

Deze varkenshaas is een perfect en snel hoofdgerecht met een heerlijke zoetzure smaak. De zoetzure saus van mangochutney, zilveruitjes en augurken maakt dit een bijzonder gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
kostprijs per persoon € 6,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas
  • 100 g boter
  • 0,5 dl mangochutney
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • augurken
  • peterselie
  • peper
  • tomatenketchup
  • zilveruitjes
  • zout

Instructies

  • Wrijf de varkenshaas in met zout en peper.
  • Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin.
  • Giet de boter af en draai het vuur lager.
  • Voeg de worcestershiresaus toe.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm op een schaal.
  • Doe een scheutje water bij de saus in de pan en laat dit inkoken.
  • Voeg dan 2 eetlepels tomatenketchup en de mangochutney toe en roer goed door.
  • Snijd de augurken en zilveruitjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus.
  • Snijd het vlees in plakjes en schenk de saus over de varkenshaas.
  • Bestrooi het geheel met fijngesneden peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

De saus heeft een zoetzure smaak. Dit varkenshaas recept is lekker met sperziebonen en (gebakken) aardappelen. Als de varkenshaas naar uw smaak iets te rood is, kunt u hem 1 minuut laten meegaren in de saus.
 

Wijnadvies

Bij de zoetzure saus van dit hoofdgerecht met varkensvlees past een fruitige rode wijn met zachte tannines, zoals een jonge Merlot of een Pinot Noir. Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, is ook een goede optie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Varkensvlees
Land van herkomst Fusion
Jaargetijde: Alle Jaargetijden