Vegan Oliebollen: Plantaardig en Heerlijk Luchtig

Een sfeervolle presentatie van vegan oliebollen, goudbruin gebakken en licht bestrooid met poedersuiker. De oliebollen zijn luchtig en aantrekkelijk gepresenteerd op een rustieke houten tafel, met subtiele garnituren van citrusrasp en rozijnen. De setting is aangekleed met warme sfeerverlichting, verspreide citruspartjes en decoratieve patronen. 🍊✨🍩

Vegan Oliebollen: Plantaardig en Heerlijk Luchtig

Deze vegan oliebollen zijn heerlijk luchtig en volledig plantaardig. Perfect voor een diervriendelijk Oud & Nieuw!
Porties: 20
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 10 g gist gedroogd
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 350 ml plantaardige melk lauw
  • 100 g rozijnen
  • 1 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Poedersuiker voor serveren

Instructies

  • Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
  • Voeg de lauwe plantaardige melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Roer de rozijnen door het beslag.
  • Dek de kom af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
  • Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
  • Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met vegan slagroom voor extra feestelijkheid.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met warme glühwein.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw