Vegetarische Wontons met Pittige Tofu

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak filobladerdeeg diepvries
  • 100 g winterwortel
  • 1 rode peper
  • 15 g verse koriander
  • 3 bosuitjes
  • 200 g pittig gekruide roerbaktofu
  • 5 dl arachideolie
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Laat het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en dek af met een vochtige theedoek.
  • Schil de wortel en rasp grof.
  • Maak de peper schoon en hak fijn.
  • Hak de koriander fijn.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd in zeer dunne reepjes van 3 cm.
  • Hak de tofu grof.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de rode peper, bosui, wortel en tofu ongeveer 3 minuten.
  • Schep de koriander erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • Dek het filodeeg af met een vochtige theedoek.
  • Snijd elke plak filodeeg in 3 lange stroken en bestrijk de stroken met water.
  • Schep op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling.
  • Vouw de punt van het deeg schuin erover, zodat een driehoekje ontstaat.
  • Vouw het driehoekje zigzag naar boven, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg.
  • Herhaal dit proces voor de overige wontons.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  • Verhit de rest van de olie in een wok tot er lichte damp afkomt.
  • Bak de wontons met ongeveer 6-7 tegelijk in circa 4 minuten goudbruin.
  • Schep de wontons met een schuimspaan in het vergiet en laat uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Leg de wontons op een schaal en serveer met chilisaus of sesamdip.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Fingerfood / Voorgerechten
Land van herkomst Azië / China
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw