Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- theedoek
Ingrediënten
- 1 pak filobladerdeeg diepvries
- 100 g winterwortel
- 1 rode peper
- 15 g verse koriander
- 3 bosuitjes
- 200 g pittig gekruide roerbaktofu
- 5 dl arachideolie
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Laat het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en dek af met een vochtige theedoek.
- Schil de wortel en rasp grof.
- Maak de peper schoon en hak fijn.
- Hak de koriander fijn.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd in zeer dunne reepjes van 3 cm.
- Hak de tofu grof.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de rode peper, bosui, wortel en tofu ongeveer 3 minuten.
- Schep de koriander erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Dek het filodeeg af met een vochtige theedoek.
- Snijd elke plak filodeeg in 3 lange stroken en bestrijk de stroken met water.
- Schep op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling.
- Vouw de punt van het deeg schuin erover, zodat een driehoekje ontstaat.
- Vouw het driehoekje zigzag naar boven, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg.
- Herhaal dit proces voor de overige wontons.
- Bekleed een vergiet met keukenpapier.
- Verhit de rest van de olie in een wok tot er lichte damp afkomt.
- Bak de wontons met ongeveer 6-7 tegelijk in circa 4 minuten goudbruin.
- Schep de wontons met een schuimspaan in het vergiet en laat uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de wontons op een schaal en serveer met chilisaus of sesamdip.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g