Venkel-citroensoep met een verrassende twist
Geniet van een heerlijke venkel-citroensoep, perfect voor een lichte maaltijd. Een frisse smaak door citroen en venkelzaad, met een verrassende toevoeging van pastis of ouzo.
Ingrediënten
Instructies
- Zet 1 liter water op met de bouillonblokjes en het venkelzaad.
- Maak de venkel schoon, snijd de bruine delen van de steel en onderkant van de knol weg.
- Knip het venkelgroen af en zet apart.
- Snijd de knolvenkel in stukken.
- Kook de venkelstukken 15 minuten in de bouillon tot ze gaar en zacht zijn.
- Pureer de soep tot een gladde massa.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
- Garneer de soep met het venkelgroen en schijfjes citroen.
- Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en verschillende soorten kaas zoals knoflookkaas, roquefort of geitenkaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en een selectie van kazen voor extra smaak. Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en een selectie van kazen voor extra smaak. Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.