Venkel-citroensoep met een verrassende twist

Frisse venkel-citroensoep met pastis of ouzo, geserveerd met citroen en venkelgroen – een verrassend lichte soep met mediterrane smaken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd met brood en kaas.

Venkel-citroensoep met een verrassende twist

Geniet van een heerlijke venkel-citroensoep, perfect voor een lichte maaltijd. Een frisse smaak door citroen en venkelzaad, met een verrassende toevoeging van pastis of ouzo.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes of poeder/pasta
  • 1 theel. venkelzaad
  • ½ citroen sap
  • 750 g knolvenkel
  • Peper vers gemalen
  • Zout
  • Garnering: schijfjes citroen fijn geknipt venkelgroen

Instructies

  • Zet 1 liter water op met de bouillonblokjes en het venkelzaad.
  • Maak de venkel schoon, snijd de bruine delen van de steel en onderkant van de knol weg.
  • Knip het venkelgroen af en zet apart.
  • Snijd de knolvenkel in stukken.
  • Kook de venkelstukken 15 minuten in de bouillon tot ze gaar en zacht zijn.
  • Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Garneer de soep met het venkelgroen en schijfjes citroen.
  • Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en verschillende soorten kaas zoals knoflookkaas, roquefort of geitenkaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en een selectie van kazen voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch