Verfijnde Artisjokken-Muntpuree
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 2 blikjes artisjokharten à 400 g uitgelekt
- 7½ gr munt
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 pakje ciappe Italiaanse toast
Instructies
- Leg de artisjokharten in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Pureer de artisjokharten, munt en olijfolie met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Serveer de artisjokkenpuree op de toast of gebruik het als een dip met soepstengels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze artisjokkenpuree.Voedingswaarden
Calories: 211 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 22 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g