Verfijnde Artisjokken-Muntpuree

Verfijnde Artisjokken-Muntpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blikjes artisjokharten à 400 g uitgelekt
  • gr munt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 pakje ciappe Italiaanse toast

Instructies

  • Leg de artisjokharten in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Pureer de artisjokharten, munt en olijfolie met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de artisjokkenpuree op de toast of gebruik het als een dip met soepstengels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze artisjokkenpuree.

Voedingswaarden

Calories: 211 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 22 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch