Verfijnde Visbouillon
Ingrediënten
- 1,5 liter water
- 200 ml azijn
- 3 kruidnagels
- Schil van 2 citroenen
- 20 zwarte peperkorrels
- 500 ml droge witte wijn
- 2 laurierbladeren
- 1 kilogram visafval zoals koppen, graten en vinnen
- 1 wortel in plakjes gesneden
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een grote pan.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens 30 minuten zachtjes trekken.
- Schuim af en toe eventueel het oppervlak van de bouillon af.
- Passeer de bouillon door een fijne zeef of een neteldoek om alle vaste deeltjes te verwijderen en een heldere bouillon te verkrijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 1 g | Zout: 0.02 mg | Sugar: 1 g