Verfrissende Avocado-Grapefruit Salade
Deze Avocado Grapefruit Salade is verfrissend en vol van smaak, perfect als licht voorgerecht of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
Equipment
Ingrediënten
- 50 g peultjes
- 2 avocado's
- Sap van ½ citroen
- 2 rode grapefruits
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook de peultjes circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Spoel ze af met koud water.
- Schil de avocado's en snijd er mooie linten van met een dunschiller.
- Besprenkel de avocadolinten met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Schil de grapefruits en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte velletjes uit.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan in 1-2 minuten goudbruin.
- Klop een dressing van het resterende citroensap, olijfolie, appelstroop en mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rol de avocadolinten op tot krullen en leg ze in het midden van het bord.
- Verdeel de grapefruitpartjes eromheen en leg de peultjes erbij.
- Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade direct nadat je de dressing hebt toegevoegd om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Je kunt de salade eventueel garneren met wat fijngehakte verse kruiden zoals koriander of munt voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze salade met zijn frisse en fruitige smaken combineert goed met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 16 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 13 g