Verfrissende Bulghursalade met Aubergine en Rozijnen
Deze bulghursalade met aubergine en rozijnen is een perfecte combinatie van hartige en zoete smaken. Ideaal als licht hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 1 aubergine
- 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
- 1 handvol peterselie fijngehakt
- 2 el citroensap
- 2 el fijngesneden munt
- 2 tomaten in blokjes
- 3 el olijfolie
- 300 g grove bulghur
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Doe de bulghur in een pan met een dikke bodem en giet er kokend water overheen totdat de bulghur 2,5 cm onder water staat.
- Breng het geheel met de deksel op de pan aan de kook en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes garen.
- Laat de bulghur daarna 1 uur afkoelen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de aubergine ongeveer 5 minuten.
- Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
- Pers de citroen, snijd de munt fijn, de tomaten in blokjes, en de lente-uitjes in dunne ringen.
- Meng de afgekoelde bulghur met de gebakken aubergine, 2 eetlepels olijfolie, citroensap, munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en rozijnen.
- Garneer met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 1 mg | Sugar: 20 g