Verfrissende Gemarineerde Sinaasappel met Yoghurtijs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 1 perssinaasappel
  • 175 g suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 450 ml yoghurtijs naturel, lactosevrij indien gewenst
  • 2 takjes munt

Instructies

  • Schil de handsinaasappels dik om het witte vlies te verwijderen.
  • Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakken.
  • Pers de perssinaasappel uit.
  • Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook.
  • Laat het mengsel op laag vuur 5 minuten inkoken tot een siroop ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop iets afkoelen.
  • Roer de gemalen kardemom door de siroop.
  • Leg de plakken sinaasappel in een lage schaal en schenk de siroop eroverheen.
  • Laat dit minstens 30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken, af en toe voorzichtig omscheppen.
  • Verdeel de gemarineerde sinaasappelplakken over vier borden.
  • Gebruik een natgemaakte ijsschep om 4 mooie bollen yoghurtijs te scheppen en leg deze naast de sinaasappel.
  • Garneer met reepjes munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende combinatie van gemarineerde sinaasappel en yoghurtijs vraagt om een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige aroma's en lichte bubbel van de wijn zullen perfect samengaan met de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de romigheid van het yoghurtijs.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 48 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Internationaal