Verfrissende Heldere Groentebouillon
Equipment
- Fijne zeef of kaasdoek
Ingrediënten
- 1 ui grof gehakt
- 2 wortels in stukken gesneden
- 2 stengels bleekselderij grof gehakt
- 1 prei grof gehakt
- 1 teentje knoflook geplet
- 1 takje verse tijm
- 1 laurierblad
- 6 zwarte peperkorrels
- Zout naar smaak
- 2 liter water
Instructies
- Doe alle groenten, knoflook, tijm, laurierblad, peperkorrels en zout in een grote pan.
- Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Zodra het water kookt, zet je het vuur laag en laat je de bouillon zachtjes sudderen, onbedekt, gedurende 2 uur.
- Haal de pan van het vuur en laat de bouillon iets afkoelen.
- Giet de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de groenten en kruiden te verwijderen.
- Laat de bouillon volledig afkoelen voordat je hem in de koelkast zet om goed koud te worden.
- Serveer de verfrissende heldere groentebouillon in gekoelde kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende heldere groentebouillon is perfect om te serveren als voorgerecht met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De lichte en verfrissende smaak van de wijn vormt een mooie aanvulling op de subtiele smaken van de bouillon.Voedingswaarden
Calories: 20 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 1 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g