Verfrissende Limoen-Basilicum Gelei
Equipment
- puddingvormpjes
Ingrediënten
- 6 blaadjes gelatine wit
- Sap van 3 limoenen
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 1 theelepel olijfolie met basilicum
- 100 g suiker
Instructies
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Breng 400 ml water met de suiker aan de kook.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in het hete suikerwater van het vuur af.
- Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig begint te worden.
- Snijd de basilicum in ragfijne reepjes en roer deze voorzichtig door het gelatinemengsel.
- Hierdoor zal de basilicum niet naar de bodem zakken.
- Vet de puddingvormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover.
- Laat de gelei in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
- Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water om ze makkelijk te kunnen storten.
- Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de gelei uit elk vormpje glijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende gelei gaat goed samen met een lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 115 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 19 g | Sugar: 0 g