Verfrissende Rabarbertaart met Granny Smith Appels en Gember
Een verfrissende rabarbertaart met een krokante bladerdeegkorst, heerlijk gevuld met rabarber, appels en een vleugje gember. Perfect voor de lente!
Equipment
- mes
- Lepel
- kwastje
Ingrediënten
- 650 g rabarber in duimlengte gesneden
- 2 Granny Smith appels ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
- 1,5 cm gember geschild en fijngehakt
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- ½ eetlepel roomboter
- Merg van 1 vanillestokje
- Rietsuiker om te bestrooien
- 1 ei om te bestrijken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Vet een ovenschaal in en zet apart.
- Doe de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het vanillemerg in een grote pan.
- Laat het mengsel 10-15 minuten op laag vuur pruttelen totdat de rabarber zacht aanvoelt maar nog steeds zijn structuur behoudt.
- Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
- Leg het bladerdeeg erbovenop, snijd eventueel te grote overlappende stukken af en gebruik deze voor de decoratie van de taart.
- Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi met rietsuiker.
- Maak een paar inkepingen met een mes in het deeg om het vocht te laten ontsnappen.
- Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs of een beetje geklopte slagroom voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Deze verfrissende rabarbertaart gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling uit Duitsland.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 18 g