Verfrissende Rabarbertaart met Granny Smith Appels en Gember

Verfrissende rabarbertaart met een goudbruine bladerdeegkorst, gevuld met zachtgekookte rabarber, appel, gember, en vanille. Een feestelijke en smaakvolle traktatie met een knapperige suikerlaag.

Verfrissende Rabarbertaart met Granny Smith Appels en Gember

Een verfrissende rabarbertaart met een krokante bladerdeegkorst, heerlijk gevuld met rabarber, appels en een vleugje gember. Perfect voor de lente!
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 650 g rabarber in duimlengte gesneden
  • 2 Granny Smith appels ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
  • 1,5 cm gember geschild en fijngehakt
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel roomboter
  • Merg van 1 vanillestokje
  • Rietsuiker om te bestrooien
  • 1 ei om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Vet een ovenschaal in en zet apart.
  • Doe de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het vanillemerg in een grote pan.
  • Laat het mengsel 10-15 minuten op laag vuur pruttelen totdat de rabarber zacht aanvoelt maar nog steeds zijn structuur behoudt.
  • Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
  • Leg het bladerdeeg erbovenop, snijd eventueel te grote overlappende stukken af en gebruik deze voor de decoratie van de taart.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi met rietsuiker.
  • Maak een paar inkepingen met een mes in het deeg om het vocht te laten ontsnappen.
  • Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs of een beetje geklopte slagroom voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Deze verfrissende rabarbertaart gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling uit Duitsland.
 
 

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Groenten / Taart
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch