Verfrissende Sorbet au Champagne

Een kristallen glas gevuld met sorbet au champagne, gegarneerd met een takje munt, op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond een vintage keuken met pastelgekleurde tegels, zacht invallend daglicht en flessen mousserende wijn op een plank.

Verfrissende Sorbet au Champagne

Verfris je gasten met deze heerlijke champagnesorbet, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
bevriezen 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 fles champagne demi sec of andere mousserende wijn
  • 200 g suiker
  • 1,5 dl mineraalwater
  • Sap van 1 citroen

Instructies

  • Verwarm suiker met 2 dl water.
  • Roer totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen.
  • Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en citroensap toe aan het suikermengsel.
  • Maak er ijs van in de ijsmachine.
  • Schep een bolletje sorbet in een glas en vul het glas met champagne.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse en lichte mousserende wijn zoals een Brut of Prosecco past perfect bij deze champagnesorbet.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw