Verfrissende Sorbet au Champagne
Verfris je gasten met deze heerlijke champagnesorbet, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Equipment
Ingrediƫnten
- 1 fles champagne demi sec of andere mousserende wijn
- 200 g suiker
- 1,5 dl mineraalwater
- Sap van 1 citroen
Instructies
- Verwarm suiker met 2 dl water.
- Roer totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen.
- Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en citroensap toe aan het suikermengsel.
- Maak er ijs van in de ijsmachine.
- Schep een bolletje sorbet in een glas en vul het glas met champagne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte mousserende wijn zoals een Brut of Prosecco past perfect bij deze champagnesorbet.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 30 g