Verfrissende Spaanse Gazpacho

Verfrissende Spaanse Gazpacho

Verfrissende Spaanse Gazpacho

Deze verfrissende gazpacho is perfect voor een warme zomerdag.
Porties: 4
30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood
  • 4 el rode Spaanse wijn
  • 500 g tomaten ontveld
  • 1 komkommer geschild (klein stukje bewaren)
  • 1 rode geroosterde paprika of gele klein stukje bewaren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 3 el wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie naar smaak
  • Geroosterde baguette sneetjes
  • Pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Laat de wijn de sneetjes brood goed weken, ongeveer 20 minuten.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de sneetjes baguette en de pijnboompitten, in de keukenmachine en pureer tot een mooi smeuïg mengsel.
  • Snijd de komkommer en paprika in zeer kleine stukjes en leg deze bovenop de soep samen met een paar pijnboompitten.
  • Serveer de gazpacho met de warme sneetjes baguette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Serveer met een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch