Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 sneetjes wit brood
- 4 el rode Spaanse wijn
- 500 g tomaten ontveld
- 1 komkommer geschild (klein stukje bewaren)
- 1 rode geroosterde paprika of gele klein stukje bewaren
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 3 el wijnazijn
- Zout naar smaak
- Olijfolie naar smaak
- Geroosterde baguette sneetjes
- Pijnboompitten geroosterd
Instructies
- Laat de wijn de sneetjes brood goed weken, ongeveer 20 minuten.
- Doe alle ingrediënten, behalve de sneetjes baguette en de pijnboompitten, in de keukenmachine en pureer tot een mooi smeuïg mengsel.
- Snijd de komkommer en paprika in zeer kleine stukjes en leg deze bovenop de soep samen met een paar pijnboompitten.
- Serveer de gazpacho met de warme sneetjes baguette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g